Revitalisation of the park by the synagogue

Between the synagogue and the Stephaneum – St. Stephen’s Seminary, a new recreation park will be created for the residents and visitors of the town on Halenárská Street. After archaeological research, the architectural design, which originally emerged from an architectural competition in 2019, has been revised. After taking into account the conclusions of the archaeology, we know the new form of this place. The municipality approached the Faculty of Architecture of STU to elaborate the project documentation.

The team of Belluš studios under the leadership of prof. Ing.arch. P. Gregor, PhD. has prepared a new concept for the landscaping of this amazing place right in the heart of the urban conservation area. We appreciate the project’s effort to present one of the unique cellar spaces that were discovered on the site during archaeological works.

Area of the designed area 2 397 m2

Hodnota investície
Not yet quantified
Building
Stav projektu
In preparation
Kategória
Verejný priestor Verejný priestor
Mestská časť
Stred (centrum mesta, Špíglsál)
Lights

Časová os projektu

2019

Urban-architectural and landscape competition

Project documentation

Zoning decision

Building permit

Public procurement procedure for construction contractor

Realization

Completed project